Over mij

Ik ben Indra Heerkens en ik woon met mijn man en onze twee zoontjes in Amsterdam. Ik ben opgegroeid vlakbij Gouda in een typisch Hollands dijkhuisje. Ik bracht mijn jeugd grotendeels door met het dwalen door de polder, pianospelen, lezen en het schrijven van verhalen.

Na de middelbare school heb ik Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd op Universiteit Utrecht. Ik ben afgestudeerd op filmische schrijftechnieken in het werk van Léon de Winter. Na mijn studie werkte ik bij diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Sinds 2005 werk ik in de filantropische sector als communicatiestrateeg.

Schrijven is altijd mijn hobby gebleven – met name korte verhalen en poëzie, waarvan enkelen zijn gepubliceerd in literaire tijdschriften en bundels. Nadat ik enkele keren heb ervaren, hoe ik vrienden of collega’s wist te raken door de persoonlijke teksten die ik voor ze schreef, kwam ik op het idee van het schrijven van woortretten.

Ieder woortret dat ik in opdracht maak, is een cadeautje voor mij. Het geeft familie, vrienden of collega’s de kans te laten weten dat ze om iemand geven. Niets zo persoonlijk als dit cadeau. En het geeft ‘gewone’ mensen het podium dat ze verdienen. Voor een moment het hoofdpersonage te zijn in een stukje fictie… en dat als kunstwerk aan de muur. Ik verdiep me in hun leven, stel me voor hoe een dag er voor hen uit zou zien. En dan laat ik me leiden door de woorden…